Quins bolets cultivem?

Xiitake o bolet de roure

(Lentinula edodes)
Disponibilitat: tot l’any

Ens referim al segon bolet més consumit al món després del xampinyó blanc o de París. Bolet molt apreciat a la Xina i al Japó, d’on és originari, però que s’ha estès a terres occidentals en les darreres dècades. De color marronós, és carnós i la textura recorda a la d’un tall de carn. Té un gust especial molt característic que rep el nom d’umami. Conté múltiples propietats terapèutiques (+ info).

Característiques nutricionals: 

Gírgola o orellana

(Pleurotus ostreatus
Disponibilitat: tot l’any

El tercer bolet més cultivat i consumit al món. Bolet comestible de carn blanca, de fora presenta uns colors que van del gris al marró. Presenta un peu gairebé inexistent, de forma semblant a una ostra i que pot arribar a unes dimensions de 25 cm de diàmetre.

Característiques nutricionals: 

Xampinyó ros o Portobello

(Agaricus brunnescens)
Disponibilitat: de setembre a març

Xampinyó cosí-germà de l’arxiconegut xampinyó blanc (Agaricus bisporus), presenta un aspecte molt semblant al primer si bé el barret és més pla; té un color marró clar que li confereix una presència delicada. De carn blanca i ferma, desprén una aroma i gust més dolç i profund que el xampinyó de París. Pot consumir-se cru o cuinat.

Característiques nutricionals: 


Si vols que et servim els bolets a casa o la teva botiga, contacta’ns aquí

Disposem d’altres bolets sota comanda prèvia,
com ara la gírgola de castanyer, gírgola de card i bolet carner (Hericium erinaceus)-.
Consulta’ns la disponibilitat

Per què els cultivem?

Conreem bolets perquè ens agrada, perquè pocs pagesos ho fan, perquè són us éssers màgics de mil formes, colors i aromes. Perquè són un aliment ric en proteïnes i fibra, baixos en calories, plens de minerals i vitamines. Ells ens connecten amb la història natural llunyana de la qual provenim els humans. Els conreem per millorar la teva salut i la del conjunt del Planeta. Perquè ens aporten intel·ligència i solucions quan els escoltem en silenci.

Com els cultivem?

Produïm bolets de manera respectuosa i conscient amb l’entorn i les persones. Seguim els principis de l’agricultura ecològica, de manera que utilitzem substrats orgànics no tractats i evitem els insectides i fungicides químics. Per nosaltres és tant important produir uns bolets gustosos com que siguin sans i per tant lliures de residus. En aquests moment estem inscrits al CCPAE i properament esperem tenir el certificat  ecològic de la producció.

La proximitat també és un valor en el qual creiem i hi apostem fermament. Per això, treballem sempre que ens és possible amb proveïdors i fungicultors de proximitat. El nostre objectiu és treballar amb proveïdors de menys de 100 km a la rodona. A poc a poc ens hi anem acostant! Creiem en la cooperació d’igual  a igual i la col·laboració amb les nostres companyes i companys de sector.  Hem deixat la competència per a temps passats. Les nostres relacions comercials es basen en la confiança, el respecte i la professionalitat.

En moments en què no disposem de suficients bolets de producció pròpia, posem a disposició dels nostres clients  bolets d’altres productors de confiança, que disposen d’aval ecològic.

On els cultivem?

Cultivem els nostres bolets al cor de la Garrotxa, dins de la zona volcànica de La Garrotxa, ben a prop del volcà de La Canya i les cingleres basàltiques de Fontfreda. Ara mateix tenim l’espai de cultiu ubicat a La Canya (Sant Joan les Fonts).

L’activitat fungicultora augmenta mes rere mes i les instal·lacions ens estan quedant petites. És per això que estem treballant per adaptar un nou espai que ens permeti produir més i millor, així com processar i emmagatzemar la nostra producció de manera òptima. La nova nau està emplaçada a Olot, dins el Polígon Les Mates. Esperem tenir-la a punt per entrar-hi a treballar al llarg del mes de juny

La casa dels bolets

Aquesta web utilitza cookies. Pots llegir més sobre el tractament que en fem a l ´enllaç.    Veure Política de cookies
Privacidad